Technologické ukazatele po zdvojkolejnění mezistaničního úseku Pardubice hlavní nádraží - Pardubice-Rosice nad Labem - Onderka, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
V práci je za pomoci výpočtů vybraných technologických ukazatelů provedena analýza současného stavu mezistaničního úseku Pardubice hlavní nádraží - Pardubice-Rosice nad Labem a Pardubice-Rosice nad Labem - Medlešice. V práci jsou vypočteny změněné vybrané technologické ukazatele po zdvojkolejnění tratě a po rekonstrukci železniční stanice Pardubice-Rosice nad Labem. Výsledky technologických ukazatelů stavu před a po rekonstrukci jsou navzájem porovnány. V práci rovněž poukázáno na přínos rekonstrukce z hlediska bezpečnosti cestujících, zabezpečení provozu a plynulosti provozu.
Technological parameters of the line section Pardubice hlavní nádraží - Pardubice-Rosice nad Labem after double-tracking
Keywords: technologické ukazatele; provozní interval postupného vjezdu a odjezdu; provozní interval křižování; provozní interval následné jízdy; technological parameters; operating interval of gradual entry and departure; operating interval of crossing; operating interval of the subsequent journey