Vývoj grafických aplikací s využitím WPF - Boš, Jiří (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce byla vytvořena za účelem poskytnutí základních učebních materiálů pro Windows Presentation Foundation. Práce je rozdělena do kapitol tak, aby čtenáři vytvořila všeobecný přehled o WPF. Velký důraz byl kladen na ukázky kódu v textu. Součástí práce je něco kolem 60 ukázkových aplikací. Ty jsou rozděleny podle kapitol. V teoretické části je pak na ně odkazováno. Některé aplikace obsahují i pokročilejší řešení některých problémů. Praktická část obsahuje webovou aplikaci s video ukázkami z některých témat této práce. U témat je uveden i stručný popis.
The development of graphics applications using WPF
Keywords: WPF; Windows Presentation Foundation; XAML; Data binding; 2D Grafika; 3D Grafika; animace; media; multimédia; efekty; element; atribut; události; styly; DataContext; Path; Shape; Viewport3D; Storyboard; 2D graphics; 3D graphics; animation; media; multimedia; effects; elements; attributes; events; styles