Spokojenost pacientů s nabízenou stravou ve zdravotnických zařízeních - Čermáková, Anna (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá spokojeností pacientů s nabízenou stravou ve zdravotnických zařízeních. Práce je rozdělena na teoretickou a průzkumnou část. Teoretická část se zabývá výživou, významem stravování pro člověka, charakteristikou nemocničního stravování, úlohou sestry v péči o výživu nemocného a dietním systémem. Průzkumná část práce je zaměřena na průzkum spokojenosti s nabízenou stravou na chirurgických oddělení ve dvou zdravotnických zařízeních v Královéhradeckém kraji. Spokojenost byla mapována kvantitativním výzkumem pomocí dotazníkového šetření.
Patients' Satisfaction with Meals Offered in Health-Care Institutions
Keywords: dietní systém; nemocnice; spokojenost; stravování; výživa; alimentation; diet system; hospitals; nutrition; satisfaction