Tady a tam: české au-pair v anglofonním prostředí v transnacionální perspektivě - Pražáková, Štěpánka (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá tématem au-pair. Je zaměřena na dívky, které tuto práci vykonávají nebo jako au-pair už pracovaly a to ve Velké Británii nebo v Irsku. Diplomová práce se zajímá o několik klíčových pojmů a to o status, změnu identity a roli dívky v hostitelské rodině. Používám zde jak o teoretická fakta, tak vlastní výzkum a rozhovory s informátorkami. Práce není rozdělena na teoretickou a praktickou část, tyto pojmy se prolínají.
Here and There: Czech Au-pairs in an English-speaking environment from a Transnational Perspective
Keywords: Au-pair; migrace; transnacionalismus; identita; status; Au pair; migration; transnationalism; identity; status