Neziskové organizace a jejich zapojení do boje proti korupci - Málková, Monika (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na vysvětlení pojmu korupce a neziskové organizace. Cílem této práce je zmapování a zhodnocení práce neziskových organizací bojujících proti korupci v České republice a jejich zapojení do vládních strategií boje proti korupci od vzniku České republiky. Analýzou dokumentů, upravující boj proti korupci, bylo zjištěno, že mají nezastupitelné místo v boji proti korupci, protože udržují téma korupce v popředí zájmu české veřejnosti. Nejdůležitějšími dvě organizace jsou Transparency International - Česká republika, o.p.s. a Oživení, z.s., která je součástí koalice OSN proti korupci.
Non-profit organizations and their involvement in the fight against corruption
Keywords: korupce; neziskové organizace; neziskový sektor; corruption; nonprofit organizations; nonprofit sector