Návrat kontinence po radikální prostatektomii - Mikulajová, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se věnuje problematice karcinomu prostaty, především jeho operační léčbě a její časté komplikaci, kterou je inkontinence moči. Teoretická část se zabývá charakteristikou karcinomu prostaty, jeho incidencí, etiologií, patogenezí, symptomatologií, screeningem, diagnostickými a léčebnými metodami a jejich komplikacemi. Těžiště práce tvoří kvantitativní výzkum, jehož výstupem je posouzení návratu kontinence po radikální prostatektomii a vlivu inkontinence na kvalitu života nemocných. Zkoumaný soubor tvoří pacienti/klienti Urologické kliniky nejmenované Fakultní nemocnice, kteří podstoupili v letech 2009 a 2010 radikální prostatektomii.
Return of continence after radical prostatectomy
Keywords: karcinom prostaty; radikální prostatektomie; inkontinence moči; návrat kontinence moči; kvalita života; prostate cancer; radical prostatectomy; urinary inkontinence; return of urinary continence; quality of life