Ekonomická situace Irska - Melounková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce je popsat ekonomický vývoj Irska a zhodnotit příčiny vzniku irské finanční krize. V první části práce je popsán proces vytváření Hospodářské a měnové unie. Dále je zde zhodnocen význam a princip fungování stabilizačních mechanismů. V druhé části je uveden vývoj vybraných ekonomických ukazatelů Irska.
Economic situation of Ireland
Keywords: měnová integrace; irská ekonomika; finanční krize; monetary integration; irish economy; financial crisis