Vývoj metod používaných v radioterapii prostaty - Syrová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2018)
Tématem bakalářské práce je "Vývoj metod používaných radioterapii prostaty". Práce je strukturována na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se věnuje popisu karcinomu prostaty, fyzikálních vlastností radioterapie, vývoje metod pro radioterapii prostaty a úloze radiologického asistenta při ozařování. Praktická část se věnuje srovnání protonové léčby s léčbou fotonovou.
The evolution of methods for prostate cancer radiotherapy
Keywords: karcinom prostaty; radioterapie; vývoj metod; brachyterapie; konvenční radioterapie; konformní radioterapie; radioterapie řízená obrazem; protonová terapie; prostate carcinoma; radiotherapy; methods evolution; brachytherapy; conventional radiotherapy; conformal radiotherapy; image-guided radiation therapy; proton therapy