Odkrytí a restaurování omítek (plastické bosáže) fasády z roku 1524. Severní fasáda hlavní budovy Arcidiecézního muzea (bývalé kapitulní děkanství), Václavské nám. 5, čp. 3, Olomouc - Straková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2002)
Restaurátorská dokumentace předkládá průzkum a záznam stavu části exterierové plastické bosáže na fasádě Arcidiecézního muzea v Olomouci. Popisuje postupy spojené s odkrytím dochovaných středověkých omítek a s konsolidací i s rekonstrukcí jejích chybějících částí.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; průzkumy; technologie; fasády; omítky; konsolidace; Rekonstrukce; středověk