Účetnictví malých příspěvkových organizací - Boušková, Jana (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá účetnictvím malých příspěvkových organizací. Je uvedena charakteristika těchto organizací a jejich vztach ke zřizovateli, dále jejich hospodářská činnost a hmotná zainteresovanost. V praktické části je uvedena ukázka účtování malé příspěvkové organizace v peněžním deníku.
Keywords: příspěvkové organizace; účetnictví