Příprava a podání léků nelékařským zdravotnickým personálem - Sedláčková, Eva (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce na téma "Příprava a podání léků nelékařským zdravotním personálem" se skládá ze dvou částí. Teoretická část se zabývá zajímavostmi z historie podávání léčiv, stručně seznamuje se způsoby přípravy a podávání léků různých skupin. Hlavně se zabývá lékovým pochybením a možnostmi řešení této problematiky. Výzkumná část se zabývá kvantitativním výzkumem, metoda výzkumu - dotazníky. Dotazníky byly určeny pro všeobecné sestry z akreditovaného a neakreditovaného pracoviště, kde bylo zkoumáno dodržování postupů při podávání léků, množství lékového pochybení a možnosti řešení této problematiky. Důraz byl kladen na aktivní a pasivní identifikaci pacientů. V závěru naleznete zhodnocení celé práce včetně zhodnocení mých předem stanovených cílů.
Preparation and dosage of medicines by non-medical health staff
Keywords: akreditace; bezpečí pacientů; podání léku; lékové pochybení; accreditation; patient safety; the drug; drug error