Aplikační využití geodat z API geosociálních sítí a z API o COVID-19 s doporučovacím systémem při overtourismu - Odvárka, Filip (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce s názvem "Aplikační využití geodat z API geosociálních sítí a z API o COVID-19 s doporučovacím systémem při overtourismu" se zabývá analýzou dat veřejně dostupných API a jejich následným zpracováním za účelem předcházení nadměrného vytížení bodů zájmů. V teoretické části práce jsou popsána veřejná aplikační rozhraní geosociálních sítí včetně jejich finálního srovnání. Práce obsahuje i praktickou část ve formě webové aplikace využívající data z aplikačního rozhraní vybrané geosociální sítě pro doporučování vhodných bodů zájmů ve vyhledávané lokalitě či blízko polohy uživatele. Data bodů zájmu jsou obohacena o počet nakažených virem COVID-19 v dané oblasti.
Application Use of Geodata From API of Geosocial Networks and API About COVID-19 With Recommendation System in Case of Overtourism
Keywords: API; geosociální síť; overtourismus; využití dat; COVID-19; Symfony; Vue.js; API; geosocial network; overtourism; data usage; COVID-19; Symfony; Vue.js