Kvalita života pacientek s onkologickým onemocněním prsu - Hingarová, Eva (Univerzita Pardubice, 2023)
Téma této bakalářské práce je Kvalita života u pacientek s onkologickým onemocněním prsu. Hlavním cílem práce je zjistit kvalitu života u pacientek, které jsou postiženy nádorovým onemocněním prsu. U každého jedince je kvalita života na rozdílné úrovni, a proto je potřeba umět ji správně vyhodnotit a dále s ní pracovat, aby byla co nejadekvátnější. Práce je členěná na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je rozebrána problematika rakoviny prsu, příčiny, rozdělení druhů nádorů a léčba. V praktické části je popsán průzkum kvality života. Pro průzkum jsem si vybrala standardizovaný dotazník WHOQOL-BREF, který byl následně vyhodnocen.
Quality of life of women with breast cancer
Keywords: kvalita života; nádory prsu; WHOQOL-BREF; tumor; onkologie; quality of life; breast cancer; WHOQOL-BREF; tumor; oncology