Přípravek pro demontáž a montáž převodovek u silničních osobních vozidel - Šindelář, Petr (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se v první části věnuje popisu základních konstrukčních koncepcí osobních silničních vozidel a zabývá se požadavky na přípravky pro montáž a demontáž převodovek u jednotlivých koncepcí. Druhá část představuje návrh dvou přípravků, přičemž první přípravek slouží k uchycení motoru a převodovky z vrchní části vozidla a druhý přípravek slouží jako adaptér hydraulického zvedáku pro de/montáž převodovky ze spodní části vozidla. Dále se má práce zabývá základními výpočty pevnosti a únavy standardních částí přípravku.
Clamping jig for disassembly and assembly of gearboxes for road vehicles
Keywords: přípravky; koncepce; vozidla; převodovky; clamping jigs; concepts; vehicles; gearboxes