Účetní a daňové souvislosti v s. r. o. - Adamová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními a daňovými souvislostmi v s. r. o. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část bakalářské práce popisuje základní pojmy společnosti s ručením omezeným včetně právní úpravy, založení spo-lečnosti i zrušení účasti v s. r. o.na způsoby rozdělení hospodářského výsledku, schválení účetní závěrky a výpočet daně z příjmu právnické osoby. Praktická část se zaměřuje na hospodaření s vlastním kapitálem vybrané společnosti včetně vzniku společnosti odštěpením od původní společnosti.
Accounting and tax in Ltd.
Keywords: společnosti s ručením omezeným; vlastní kapitál; základní kapitál; účetní závěrky; rozdělení zisku; limited liability company; equity; registered capital; closing financial statement; profit distribution