Problematika ostrých nástrojů v perioperační péči - Nováčková, Klára (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá "Problematikou ostrých nástrojů v perioperační péči". Diplomová práce je teoreticko-výzkumného charakteru. Teoretická část se zabývá vzděláváním a kompetencemi porodní asistentky v perioperační péči, bezpečností personálu na operačních sálech, ostrými nástroji včetně prevence a poranění ostrým předmětem. Průzkumné šetření bylo realizováno ve zdravotnických zařízeních vybraného regionu, kde byla pozornost soustředěna na manipulaci s ostrými nástroji a používání bezpečnostních pomůcek na operačních sálech. Sběr dat byl realizován prostřednictvím zúčastněného pozorování a polostrukturovaných rozhovorů. Hlavním cílem bylo zjistit, jak je zajišťována bezpečná péče při manipulaci s ostrými předměty ve vybraných zdravotnických zařízeních.
Problems of sharp instruments in perioperative care
Keywords: bezpečnostní pomůcky; manipulace; ostré předměty; perioperační péče; prevence; safety aids; manipulation; sharp instruments; perioperative care; prevention