Finanční gramotnost představitelů místní samosprávy - Kubíková, Martina (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této bakalářské práce je analýza stavu finanční gramotnosti představitelů místní samosprávy ve vybraném městě. Práce obsahuje teoretické základy týkající se organizace veřejné správy v České republice a dále obecního zřízení. Následuje praktická část, která se v první části zabývá vyhodnocením dotazníkového šetření, které zkoumá rozsah znalostí zastupitelů a vybraných pracovníků místní samosprávy v oblasti financí ve městě Choceň. Následuje analýza, která vychází ze získaných informací a komparace s celorepublikovými výsledky. Na základě těchto výsledků budou navržena možná zlepšení v dalším vzdělávání, které se týká finanční gramotnosti představitelů místní samosprávy.
Financial Literacy Representatives of Local Government
Keywords: veřejná správa; samospráva; finanční gramotnost; Choceň; public administration; self-government; financial literacy; Choceň