Nástroj Continuous Integration pro školní úlohy - Pinkas, Michael (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením nástroje pro automatizovanou kontrolu školních úloh. Teoretická část obsahuje popis verzovacího systému Git a existujících platforem založených na něm. Dále se zabývá koncepty Continuous Integration (CI) a Continuous Deployment (CD) a představuje nástroje používané pro tyto procesy. Je zde také diskutováno, jakým způsobem lze zmíněné technologie využít v prostředí školního vzdělávání. Praktická část pak aplikuje tyto znalosti pro vytvoření systému, který se skládá z řídící aplikace a nástroje Jenkins pro kontrolu studentských prací. Řídící aplikace dovoluje konfiguraci skrz soubor ve formátu YAML a poskytuje grafické rozhraní formou webových stránek pro zobrazení výsledků kontrol studentských prací.
Continuous Integration tool for school assignments
Keywords: Git; CI; CD; Jenkins; automatizované vyhodnocování školních úloh; Git; CI; CD; Jenkins; automated evaluation of school assignments