Finanční analýza podniku - Václavská, Adéla (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se věnuje finanční analýze společnosti Kavale, s.r.o. za pomoci vybraných ukazatelů. Obsah práce je rozdělen do dvou hlavních částí. V teoretické části jsou popsány základní informace o finanční analýze, její zdroje informací, uživatelé finanční analýzy a její metody. V praktické části práce je provedena samotná finanční analýza společnosti od roku 2009 do roku 2013. Použity jsou metody horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisku a ztráty, analýza poměrovými ukazateli likvidity, rentability, zadluženosti a aktivity a bonitní modely. Na základě provedené analýzy jsou výsledky zhodnoceny a jsou navržena opatření.
Financial analysis of the company
Keywords: Financial analysis; extensive indicators; differential indicators; ratio indicators; summary indicators; finanční analýza; extenzivní ukazatele; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; souhrnné ukazatele