Logistika přepravy jednotlivých zásilek u železničních dopravců - Šmerda, David (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci kombinace železniční a silniční dopravy, s primárním cílem zlepšit konkurenceschopnost a efektivitu logistiky jednotlivých železničních zásilek do budoucnosti. V rámci práce jsou využívána moderní technologická řešení, jako je systém Innofreight a intermodální logistické uzly, a jsou navrhovány konkrétní scénáře pro efektivní přepravu. Práce poskytuje doporučení pro železniční dopravce, jak dosáhnout lepší konkurenceschopnosti a udržitelnějšího modelu podnikání.
Logistics of transporting individual shipments by railway carriers
Keywords: železniční doprava; kombinovaná doprava; logistické procesy; jednotlivé vozové zásilky; technologie v dopravě; inovativní kontejnerová řešení; scénáře provozu; rail transport; combined transport; logistical processes; individual rail shipments; transportation technology; innovative container solutions; operational scenarios