Environmentální profil obce s rozšířenou působností - Svobodová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je analyzovat tu část územní správy, jejíž činnost je spjata s environmentálními dopady v území. V první části této práce je vymezen pojem udržitelného rozvoje a s ním spjaté dokumenty v rámci světové, národní i místní úrovně. Následně bude pomocí metod kvantitativního a kvalitativního výzkumu ověřeno, jak je tato činnost vnímána.
Environmental profile of the municipality with extended powers
Keywords: udržitelný rozvoj; životní prostředí; Místní Agenda 21; místní akční skupiny; mikroregiony; Litomyšl; sustainable development; environment; Local Agenda 21; local action groups; microregions; Litomyšl