Studium fragmentů IgG : příprava L, H řetězce a Fc, Fab fragmentů lidského imunoglobulinu IgG, jejich štěpení pomocí imobilizovaných proteolytických enzymů a separace vzniklých peptidových fragmentů pomocí RP - HPLC - Královská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2001)
Proteolytické enzymy trypsin a chymotrypsin byly imobilizovány na makroporézní perlovou celulosu a pomocí roztoku hemoglobulinu byla stanovena jejich enzymová aktivita. Tyto enzymy byly použity pro štěpení lyofilizovaného lidského imunoglobulinu IgG. V časových intervalech byly odebírány vzorky a analyzovány metodami SDS - PAGE a RP - HPLC.
Study of fragments IgG : preparation of L, H chains and Fc, Fab fragments of human imunoglobulin IgG, its cleavage by imobilized proteolytic enzymes and separation of the peptide frgments by RP - HLPC
Keywords: peptidové mapování; Trypsin; chymotrypsin; štěpení; elektroforéza; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie