Technické a ekonomické posouzení konstrukcí nástupišť železničních drah - Kořan, Josef (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této práce je porovnání jednotlivých typů konstrukcí nástupišť používaných na železničních drahách v České republice a vyhodnocení jejich výhod i nevýhod na základě zvolených kritérií. V práci jsou popsány konstrukce nástupišť, které jsou dnes používány na železničních drahách, dále je popsán současný stav českých železničních drah, které spravuje SŽ. Jsou zde popsány jednotlivé parametry pro srovnání nástupišť, které jsou následně bodově ohodnoceny, čímž se získají výsledky porovnání. Téma této práce je zadáno Správou železnic, státní organizací. Pro rozšíření problematiky a jejího řešení se v následujících letech předpokládá s navázáním tématu při tvorbě diplomové práce.
Technical and economical assessment of railway platforms
Keywords: nástupiště; kolejový rošt; opravy; čištění; objem zemních prací; náklady; údržba; platform; tracks; service; cleaning; volume of groundworks; costs; maintance