Hodnocení kvality geometrických parametrů železniční koleje - Mikšovská, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
V práci je zpracován přehled geometrických parametrů, které se u koleje vyhodnocují a způsob jejich měření. Je zde vyhodnocen úsek Přelouč - Choceň měřen měřícím vozem pro železniční svršek a úsek Chrudim - Chrast měřen měřící drezínou pro železniční svršek.
Quality of railway track geometric data evaluation
Keywords: geometrické parametry koleje; kolejnice; měřící vůz pro železniční svršek; drezína pro železniční svršek; geometric data; track; rail; superstructure gauging carriage; superstructure track motor car