Problematika užívání alkoholu u žáků základní školy - Plašilová, Anna (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce na téma "Problematika s užíváním alkoholu u žáků ZŠ" je rozdělena na teoretickou a průzkumnou část. Teoretická část se zaměřuje na období dospívání, rizikové chování, alkohol, jeho účinky, na alkohol v dětství a dospívání. Dále se zaměřuje na závislostní chování, na faktory, které zvyšují rozvoj závislosti, a přímo na závislost na alkoholu. Také je popsána léčba závislosti na alkoholu a protidrogová prevence. Průzkumná část se zabývá hodnocením a interpretací dat, která byla získána na základě dotazníkového šetření u žáků 9 tříd na základní škole v Královéhradeckém kraji.
The problematics of alcohol consumption among primary school children
Keywords: alkohol; adolescence; závislost; prevence; léčba; adolescence; alcohol; reliance on alcohol; prevention; therapy