"Caged birds": female attitudes towards marriage as portrayed in three victorian novels - Matulíková, Dana (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá pohledy žen na manželství nejen jak byly zobrazeny ve třech viktoriánských románech - Hardyho Neblahém Judovi, Whartonové Věku nevinnosti a Brontëové Janě Eyrové, ale také jak k manželství přistupovala konvenční viktoriánská společnost.
"Ptáci v klecích": Pohledy žen na manželství zobrazené ve třech viktoriánských románech
Keywords: Anglická literatura; viktoriánská společnost; manželství