Zhodnocení plnění cílů evropské dopravní politiky - Popilková, Eva (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením plnění cílů dopravní politiky Evropské unie v oblasti snižování emisí skleníkových plynů z dopravy. Mezníkem byl stanoven okamžik přijetí Bílé knihy v roce 2011 pod názvem "Plán jednotného evropského dopravního prostoru vytvoření konkurenceschopného dopravního systému účinně využívajícího zdroje". Zhodnocení je provedeno srovnáním základní skupiny zemí, kterou tvoří čtyři členské státy Evropské unie, s referenční skupinou zemí, které tvoří dva nečlenské státy Evropské unie.
Assessing the achievement of the objectives of the European transport policy
Keywords: dopravní politika; Bílá kniha; emise skleníkových plynů; emise CO2; silniční doprava; transport policy; White Paper; greenhouse gas emissions; CO2 emission; road transport