Znalosti nelékařského zdravotnického personálu v oblasti prevence, péče a vzniku dekubitů - Petrášková, Kamila (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá rozsahem znalostí nelékařského zdravotnického personálu v oblasti prevence, péče a vzniku dekubitů. I v současné době je toto téma stále aktuální a to jak po stránce medicínské, tak po stránce ošetřovatelské. Teoretická část je zaměřena v jednotlivých kapitolách na obeznámení se se všemi důležitými daty vztahujícími se k problematice prevence, péče a vzniku dekubitů. Empirická část je zaměřena na znalosti nelékařského zdravotnického personálu v problematice dekubitů na vybraných standardních odděleních, které jsou zjišťovány pomocí dotazníkového šetření.
Knowledge of paramedical personnels in the areas of prevention, care and the formation of pressure ulcers
Keywords: dekubity; prevence; klasifikace; péče a vznik dekubitů; decubitus ulcers; prevention; classification; care and the formation of decubitus