Odpovědnost a zavinění v trestním právu hmotném - Holcová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci popisuje nejprve právní odpovědnost, trestní odpovědnost a její základy. Dále se věnuje zavinění, jeho základním i odvozeným formám. V závěru pojednává o připravované rekodifikaci trestního zákona.
Responsibility and culpability in criminal substative law
Keywords: trestní právo hmotné; trestní odpovědnost; trestné činy; právní odpovědnost