Fundamentální analýza akcie - Kotlant, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzami investičních instrumentů a z nich v prvé řadě fundamentální analýzou. V úvodu práce jsou shrnuty základní pojmy v oblasti finančních trhů, poté následuje seznámení s různými přístupy k analýze akcií s důrazem na fundamentální analýzu. Práce popisuje všechny tři úrovně fundamentální analýzy, s následnou praktickou aplikací na společnosti Telefónica Czech Republic, a.s. a na odvětví, ve kterém působí.
Fundamental analysis of stocks
Keywords: fundamentální analýza; finanční trh; akcie; vnitřní hodnota akcie; dividenda; fundamental analysis; financial market; stocks; intrinsic value; dividend