Možnosti zvyšování bezpečnosti dopravy v obci současnými a nízkonákladovými prostředky - Štoček, Jan (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na možnosti zvyšování bezpečnosti silničního provozu v obci za pomoci současných a nízkonákladových opatření. Je zde analyzována nehodovost ve městě Jablonec nad Nisou, současná bezpečnostní opatření a nastíněna možnost efektivního zklidňování dopravy optimalizací činnosti bezpečnostních složek a úpravou dopravního značení.
Possibilities of increasing the safety of transport with current and low-cost measures
Keywords: nehodovost; Jablonec nad Nisou; bezpečnost; rychlost; policie; městská policie; radar; accident frequency; safety; speed; police; municipal police