MONTÁŽNÍ OPERACE S ŠROUBOVÝM SPOJENÍM S VYUŽITÍM ROBOTA ABB YUMI - Čepelák, Petr (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá realizací robotické aplikace. Jde o montážní operaci, jenž zahrnuje podání dílů a spojovacího materiálu, šroubové spojení dílů do jednoho celku a odložení kompletu. To s využitím dvouramenného kooperujícího robota ABB YuMi a software ABB RobotStudio. Řešení zahrnuje i návrh mechanických přípravků potřebných pro realizaci jednotlivých operací.
ASSEMBLY OPERATION WITH SCREWED CONNECTION BY USING THE ABB YUMI ROBOT
Keywords: robotika; průmyslový robot; kooperující robot; programování robotů; jazyk RAPID; robotics; industrial robot; cooperative robot; robot programming; language RAPID