Multioborový pohled na pracovní terapii osob se zdravotním postižením - Lancmanová, Hana (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce je věnována multioborovému pohledu na pracovní terapii osob se zdravotním postižením v rámci České republiky. Teoretická část práce se zabývá tématy, jako je vymezení zdravotního postižení a pracovní terapie v České republice. Empirická část rozebírá pracovní terapii aplikovanou v konkrétních zařízeních sociálních a zdravotních služeb, je výsledkem kvalitativního výzkumného šetření, ve kterém bylo užito analýzy dokumentace zařízení, rozhovorů s pracovníky zařízení, zúčastněného pozorování a analýzy produktů lidské činnosti. Ke zpracování je použita odborná literatura a relevantní webové stránky.
Multidisciplinary view of the work therapy of persons with disabilities
Keywords: terapeutické přístupy; zdravotní postižení; pracovní terapie; ergoterapie; činnostní terapie; therapeutic approaches; disability; occupational therapy; occupational therapy; active therapy