Struktura a vlastnosti fosforečnanových a borofosforečnanových skel s obsahem Sb2O3 - Marek, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Byla připravena a studována skla v ternárním systému Li2O-P2O5-Sb2O3 a kvaternárním systému Li2O-B2O3-P2O5- b2O3 v 5 kompozičních řadách. U skel byly zjišťovány jejich základní fyzikálně-chemické vlastnosti a s využitím 31P MAS NMR a Ramanovy spektroskopie byla studována jejich sktruktura.
Structure and Properties of Sb2O3 Containing Phosphate and
Keywords: fosforečnanová skla; borofosforečnanová skla; oxid antimonitý; struktura; vlastnosti; phosphate glasses; borophosphate glasses; antimony trioxide; structure; properties