Vizualizace hmotnosti nákladu nákladního automobilu - Dyntar, Jiří (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se dělí na tři části. V první části jsou obecně popsány způsoby vážení kamionů a způsoby zavěšení náprav k rámu tahače a návěsu. Druhá část se zabývá samotnou realizací převodníku tlaku z tlakových čidel na hodnotu zatížení nápravy a vozovky, kde převod zajišťuje mikroprocesor AT90CAN128 a jednotlivá zatížení jsou zobrazována na displeji. Ve třetí části této práce je popsán program napsaný v jazyce C, pomocí kterého převodník zajišťuje ovládání tlačítek pro výběr v menu a nastavování patřičných hodnot, komunikaci s grafickým LCD pomocí patřičných knihoven, správnou funkci A/D převodníku a výpočty potřebné pro určení váhy na nápravách.
Visualization of load weight on truck
Keywords: kamiony; vážení; tlaková čidla; převodníky; trucks; weight; pressure sensors; converters