Návrh průtahu silnice II/298 v Třebechovicích pod Orebem a přilehlého zastavěného území - Falta, Roman (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá návrhem řešení průtahu silnice II/298 v Třebechovicích pod Orebem. Navrhovaný průtah je veden stávajícím směrovým řešením ulice Vitouškova a navazuje na uvažované mimoúrovňové křížení silnice se železniční tratí. Součástí je návrh úprav stavebního řešení stávajícího přilehlého zastavěného území vyznačeného jako obytná zóna, které svým provedením nesplňuje charakter obytné zóny a v území není řešena doprava v klidu. Nové stavební řešení zohledňuje stávající podmínky v území a navrhuje takové úpravy, aby charakter obytné zóny byl naplněn. Diplomová práce je zpracována jako dokumentace odpovídající dokumentaci pro stavební povolení s omezeními vyplývajícími z rozsahu a charakteru práce.
Design of through road number II/298 in Třebechovice pod Orebem and its adjacent built-up area.
Keywords: průtah; místní komunikace; silnice II/298; obytná zóna; okružní křižovatka; parkovací stání; komunikace pro pěší; zpevněná plocha; zelený pás; road passage; local communication; road no. II/298; residential area; traffic roundabout; parking place; pavement; paved surface; green zone