Komparace platebních systémů a jejich harmonizace v EU - Rouchalová, Alena (Univerzita Pardubice, 2012)
Předmětem diplomové práce je analyzovat a popsat funkci vybraných platebních systémů v ČR a EU. Nejprve se věnuji obecnému vymezení pojmů platební styk a platební systém, další části jsou již zaměřeny na jednotlivé platební systémy. Poslední část se zabývá komparací vybraných systémů, v nichž chci poukázat na stěžejní rozdíly.
Compare of payment systems and their harmonization in the EU
Keywords: mezibankovní platební styky; platební systémy; SEPA; TARGET; CERTIS; ABO; SWIFT; Interbank payment systems; payment systems