Sociální služby jako nástroj politiky zaměstnanosti - Bílková, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Ve své bakalářské práci se zabývám tématem "Sociální služby jako nástroj politiky zaměstnanosti". Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zaobírá obecnými a teoretickými pojmy, které se týkají vymezení a charakteristiky politiky zaměstnanosti, sociálních služeb a zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Hlavním cílem praktické části je poukázat na spolupráci úřadu práce a sociálních služeb. Ta je obsažena v případové studii, která byla zpracovaná na základě rozhovorů, provedených v praktickém provozu zařízení Dosio, o.p.s. a na pracovišti Úřadu práce v Hradci Králové. Závěrečná část obsahuje vyhodnocení rozhovorů a shrnutí výsledků výzkumu.
Social services as an instrument oflabour policy
Keywords: politika zaměstnanosti; nezaměstnanost; sociální služby; trh práce; úřad práce; osoba zdravotně postižená; employment politics; unemployment; social services; labour market; employment agency; physically handicapped person