Investování a investiční instrumenty - Richtr, Roman (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zaměřuje na charakteristiku, analýzu a komparaci různých druhů investic a investičních instrumentů. Zabývá se investicemi finančními i reálnými. Navrhuje postup při výběru konkrétních investičních instrumentů pro optimální zhodnocení daného objemu finančních prostředků s ohledem na riziko, výnos a likviditu.
Investing and Investment Instruments
Keywords: Investice; investiční instrumenty; riziko; výnos; likvidita; Investment; investment instruments; risk; return; liquidity