Ženy v rozpadajícím se patriarchálním světě románů Anny Marie Tilschové - Hábová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na tu část tvorby Anny Marie Tilschové, kterou Karel Krejčí označil jako "romány o starých rodinách". Důraz je kladen na ženské hrdinky a jejich význam v jednotlivých románech. Podstatnou část práce tvoří rozbor autorčiny prvotiny Fany.
Women in disintegrating patriarchal world in Anna Maria Tilschová's novels
Keywords: Czech literature; fiction; naturalism; česká literatura; próza; Tilschová, Anna Marie; naturalismus