Biokompatibilní materiály ovlivňující proliferaci buněk - Becková, Kamila (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zabývá tkáňovými nosiči a jejich úlohou v proliferaci buněk. Stručně se věnuje materiálům a vlastnostem skafoldů, které ovlivňují nejen proliferaci, ale také výběr vhodného skafoldu. Přesněji se zaměřuje na povrchovou úpravu materiálů a složení kultivačního média.
Effects of biocompatible materials on cell proliferation
Keywords: skafold; proliferace; tkáňové inženýrství; úprava povrchu; kultivace; biomateriál; scaffold; proliferation; tissue engineering; surface treatment; cultivation; biomaterial