Zranitelnosti moderních webových aplikací - Knytl, Radek (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá zranitelnostmi, které se dnes vyskytují ve webových aplikacích. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy z oblasti bezpečnosti a webových aplikací. Dále jsou popsány bezpečnostní protokoly, způsoby testování a zranitelnosti podle metodiky OWASP. Závěr teoretické části se věnuje představení nástrojů pro penetrační testování. V praktické části byla vytvořená demonstrační webová aplikace se zranitelnostmi, postavená na platformě Node.js. Na základě případové studie je provedeno penetrační testování aplikace podle testovacího plánu.
Vulnerabilities of modern web applications
Keywords: webová aplikace; BeEF; Burp Suite; injection attacks; Node.js; OWASP; security; Socket.IO; web application; KSS