Socioekonomická situace rodin s postiženými dětmi - Motáková, Martina (Univerzita Pardubice, 1995)
Základním tématem práce je detailnější poznání sociální a ekonomické péče státu o postižené dítě a jeho rodinu, zároveň s tím i prezentace psychologického stavu handicapovaného dítěte včetně hlediska subjektivního prožívání těchto situací.
Keywords: sociální zabezpečení; socioekonomická situace; Rodina; postižené děti; Děti; defektologie; pedagogika; Speciální pedagogika; právo; psychologie