Situační analýza vybraného podniku - Ivashchenko, Kateryna (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem práce je identifikovat klíčové faktory úspěchu strategie vybraného podniku na základě posouzení vnějšího a vnitřního prostředí, které podstatnou měrou ovlivňuje dosažení jeho vize. Teoretická část práce je zaměřena na výběr vhodných analytických metod a jejich teoretické zpracování. Ve druhé části práce jsou tyto metody aplikovány na vybraný podnik. Výstupem je analýza makrookolí, mikrookolí a vnitřního prostředí podniku. Z těchto analýz jsou identifikovány klíčové faktory úspěchu podniku a je posouzen jejich vliv na vizi podniku.
Situation analysis in the selected company
Keywords: situační analýza; klíčové faktory úspěchu; strategie; prostředí; makroprostředí; mikroprostředí; PEST analýza; Porterova analýza; model 7S; VRIO; SWOT analýza; SPACE analýza; situational analysis; key success factors; strategy; environment; macro environment; micro environment; PEST analysis; Porter's analysis; 7S model; VRIO; SWOT analysis; SPACE analysis