Postavení zákonodárného orgánu v rámci ústav ČSR, ČSSR, ČSFR a ČR - Bína, Pavel (Univerzita Pardubice, 2002)
V bakalářské práci se v první části zabývám problematikou ústavy jako takové, v části druhé popisuji vývoj zákonodárství z hlediska historického vývoje a v historických souvislostech, ve třetí části popisuji vznik a charakter současné platné ústavy a ve čtvrté části se snažím porovnat model a funkci senátu tzv. první republiky a nyní.
The function of the legislative body under the constitutions of ČSR, ČSSR, ČSFR and ČR
Keywords: ústava; Parlament; Senát; Česká Republika