Domácí násilí a jeho oběti - Hanyková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá domácím násilím a jeho oběťmi. Základním cílem je zjištění, jaké je povědomí obyvatelstva o domácím násilí a o pomoci obětem. Tato práce zahrnuje teoretické poznatky o domácím násilím, jeho druzích, obětech domácího násilí, dále také o viktimizací a pomoci obětem jak z hlediska legislavity a policie, tak také organizací. Praktická část je realizována kvantitativně. Data jsou sbírána pomocí dotazníků, jejich výsledky jsou zpracovány v tabulkách.
Domestic violence and its victims
Keywords: domácí násilí; viktimizace; pomoc obětem; domestic violence; victimization; victim assistance