Vznik a vývoj klubu K 231 v Praze a v Jihočeském kraji - Růžička, Filip (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se bude pomocí pramenů a literatury zabývat činností klubu bývalých politických vězňů, klubu K 231 v roce 1968. Také se bude snažit ukázat specifika ve fungování klubu K 231 mimo pražské ústředí a to v Jihočeském kraji. V úvodu je nejprve popsáno, v jaké časové rovině a za jakých historických okolností klub K 231 fungoval. Další kapitoly popisují vznik, počátky a rozvoj K 231 v Praze. V šesté kapitole je popsána ukázka fungování K 231 v městech Jihočeského kraje. Závěr práce ukazuje, co se dělo s klubem K 231 po okupaci vojsky Varšavské smlouvy.
Genesis and Development of the Club K 231 in Prague and Southern Bohemia
Keywords: Klub K 231-rok 1968- pražské jaro- političtí vězni- justice-rehabilitace- vpád vojsk Varšavské smlouvy; Klub K 231; 1968; Pražské jaro; Političtí vězni; justice; kluby; rehabilitace; Club K 231-year 1968- Prague Spring- political prisoners- justice- Rehabilitation- invasion by Warsaw Pact troops; Prague Spring; clubs; Political prisoners; justice; rehabilitation