Predikce zneužívání návykových látek mezi středoškolskou mládeží (případová studie) - Judasová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce se zabývá problematikou užívání návykových látek mezi studenty středních škol. Teoretická část shrnuje data z dostupných studií a srovnává jejich výsledky. Zaměřuje se na užívání návykových látek mezi studenty středních škol v České republice a v dalších zemích Evropské unie. V rámci praktické části práce jsou využity otázky z dotazníkového šetření ESPAD k získání informaci o užívání vybraných návykových látek mezi studenty Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích.
Prediction of substance abuse among high school students (case study)
Keywords: drogy; mladiství; návykové látky; testy na drogy; drugs; young adults; addictive substances; drug tests