Zatraktivnění železniční dopravy na regionálních tratích 276 a 277 - Medula, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá možnostmi zatraktivnění železniční osobní dopravy na regionálních tratích Suchdol nad Odrou - Budišov nad Budišovkou a Suchdol nad Odrou - Fulnek. Jako jedny z možných řešení jsou navrhnuty především modernizace vozového parku, části infrastruktury, podpora turistického ruchu nebo přizpůsobení jízdních řádů pro dojíždění do školských zařízení. Důležitá je také návaznost přestupních vazeb na vlaky dálkové dopravy v Suchdole nad Odrou.
Increasing the attractiveness of rail transport on regional lines 276 and 277
Keywords: grafikon vlakové dopravy; vozový park; regionální tratě; železniční osobní doprava; train traffic diagram; vehicle fleet; regional lines; rail passenger transport