Analýza dat z oblasti strategického plánování vybrané obce pomocí metod data miningu - Pilc, Marek (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou dat z oblasti strategického plánování vybrané obce pomocí metod data miningu. Cílem této práce je analýza získaných dat, návrh a následná tvorba modelů pomocí data miningových metod. Úvodní část práce je věnována vymezení teoretických pojmů z oblasti strategického plánování a data miningu, podrobněji je zde popsaná metodika CRISP-DM. Druhá část se věnuje použitým metodám, analýze dat, návrhu a realizaci modelů, tato část je zpracována pomocí vhodných softwarových nástrojů.
Data analysis of strategic planning in selected municipality using data mining methods
Keywords: planning; data minning; CRISP-DM; association rules; apriori; carma; plánování; data mining; asociační pravidla